Головна » 2015 » Травень » 10 » Тестування апаратного забезпетчення в Ubuntu
14:14
Тестування апаратного забезпетчення в Ubuntu
Часто причиною нестабільної роботи комп'ютерної системи є не помилка програміста а проблеми з її складовими частинами, биті сектори на жорсткому диску або ж перегрів процесора. Продіагностувати це досить просто як знати як...

Оперативна пам'ять - при завантажені комп'ютера зажати лівий Shift в меню grub вибрати тест пам'яті. Також в grub передбачений режим відновлення системи. Корисно спробувати очистити місце та відновити пошкоджені пакети.

Жорсткий диск - встановити sudo apt-get install gnome-disk-utility в меню утиліти- дискова утиліта. Запускаємо, вибираємо диск тиснемо кнопку SMART data бачимо результати діагностики диска. Якщо багато битих секторів замінюємо диск, а як нема на що то спробувати відремонтувати файлову сестему так щоб вона уникала биті сектори: sudo fsck -y -f -c /dev/sda1 де /dev/sda1 -ваш розділ, взнати його назву можна із sudo fdisk -l

Дані про систему і тести - sudo apt-get install hardinfo; hardinfo тут зібрана інормація про апаратне забезпечення і тести процесора.

Температурний режим - sudo apt-get install lm-sensors hddtemp; sudo sudo sensors-detect; sudo service module-init-tools start; sudo apt-get install psensor; psensor на всі питання кажемо так і отримуємо графік температури, в консолі можна подивитися командою sensors. Швидкі стрибки температури або надто висока температура (при перегріві вмикається throttling і швидкодія падає, або відбувається відключення системи) значить у вас проблеми з охолодженням, потрібно почистити від пилу, замінити термоінтерфейс між процесором і радіатором. Максимально допустимі температури потрібно шукати на сайтах виробників, але переважно це не вище 60-70 градусів.

Компютер при включені просить натиснути F1 - після включення комп'ютер показує некоректну дату і час, сайти в браузері повідомляють про недійсні сертифікати. Значить потрібно замінити батарейку яка використовується для збереження налаштувань і таймера реального часу. Зазвичай використовується елемент CR2032 дисковий елемент з напругою 3 в.
Переглядів: 545 | Додав: vydi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Статистика

всього на сайті: 1
з них гостей: 1
користувачів: 0
Календар
«  Травень 2015  »
ПонВівСерЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Наше опитування
Заціни сайт
Всього відповідей: 130
Міні-чат
300
Друзі сайту